torsdag 28 juni 2012

Dag 1 och 2

Hejsan hoppsan bloggen!

Dag två är avklarad. Dag ett också för den delen, och det är där vi börjar.

Eric och Sara var lediga så de fick joina Dr. Carlbaum på läktaren där vi hejade fram Lovisa som simmade 400 frisim! Därefter begav vi oss mot den mystiska sporthallen där lunch serveras i rask takt. Okej, jag är inte riktigt på samma nivå lingvistikmässigt som Sara är, så jag håller mig till den kortfattade versionen.

Vi åt lunch (korv och mos), gick tillbaka till hotellet och vilade. Eric och Sara begav sig också till ICA för att köpa frukt och nötter. Nötterna var som tur var till Eric och inte Sara, då hon är allergisk och kan vid minsta kontakt med en cashewnöt svälla upp och explodera. Nä okej, inte explodera. Men allergisk är hon...

Väl på ICA mötte vi några kultiverade barbarer från S-town. Dock menar vi inte Skellefteborna utan Sundsvallarna. Först misstog de mig för att vara en sommarvikarie (röd tröja med vitt tryck, red anm) för att därefter bli arga på oss för att vi handlade i butiken som de brukade handla i. De har faktiskt alltid handlat där. Då kan ju inte vi komma och handla där. De har ju till och med massa föräldrar i området!

Därefter begav vi oss mot badet för att se lite finaler innan det var middag (kycklinggryta med ris) och godnatt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I rum 408 klämtade väckarklockan strax innan 7 på torsdagen. En ypperlig tid att frukostera, då de flesta andra klubbar fortfarande befinner sig i dvala. (Jag skriver "de flesta", då Tysklands bowlinglag hittills infunnit sig i matsalen innan oss varje dag. Viktigt, det där med punktlig Frühstück.) Med full tank inför förmiddagen rafsade vi ihop alla våra nödvändiga pinaler och begav oss ännu en gång till Centralbadet.

Försökspasset bjöd på hela tre lopp av umesimmarna; Sara var först i vattnet (men inte först iväg från startpallen...) på 50 fjäril, tätt följd av Eric på 200 medley, och Lovisa som rev av en 200:ing frisim. Frenetiskt kickande, sprattlande, flaxande, flämtande och kämpande resulterade slutligen i två B-finaler för vår tappra trupp - Eric snappade åt sig en nionde plats inför kvällen, och Sara en trettonde.

Lunchen intogs som vanligt i sporthallen där muggar delas ut som välkomstgåva vid dörren, och bestod av diskret lasagne (dvs. köttfärssås med antydan av pasta). Dr. Carlbaum inmundigar dock vegetarisk kost, men genomlider sina egna kval då hon gång på gång får se sin ytterst opersonliga plastlåda förbiseglad av Lasse Frölanders, som haver namnlapp. Än mer händelserik blev denna lunch då vi hedrades av ett telefonsamtal från vår hövding, Camilla. Tack för att du håller koll, madame - we think of you!


Pausen tävlingspassen emellan gick i vilans tecken, förutom en vallfärd till ICA för att länsa frukthyllorna och salladsbaren. Efter det tillgodogjorde vi oss en hel timmes välbehövlig sömn (läs: snarkkonsert) innan väskorna åter packades och benen mekaniskt bar oss tillbaka till bassängkanten. Att simma in på eftermiddagar på mästerskap är på det hela taget ganska trevligt, då betydligt färre simmare går i vattnet i tävlingssyfte och banorna för det mesta är nästan helt tomma. Det var alltså med minimala vågor som Sara och Eric fick återuppliva sömniga muskler och samla vattenkänsla inför kvällens strider.


Med invigningen (som Sara för övrigt fick gå, för första gången i sitt liv) avklarad under första dagens finalpass lämnades stafettpinnen över till andra formaliteter att inleda detta pass. Bland annat presenterades Sveriges trupp till EJM, och Lars Frölander (ständigt denne Frölander...) fick motta pris som fjolårets Bästa Manlige Simmare. Vår vän och kollega Johannes Skagius fick dessutom pris som Bästa Manlige Junior - grattis, grattis! Därefter var det äntligen dags för The Real Deal att dra igång. B-finalheatet i 50 fjäril damer såg Sara på bana 2; en sluttid på 28.26 krönte hennes dag med all time-pers och en lagom snöplig delad trettondeplats totalt (som tyvärr inte ger oss några poäng). Som plåster på såren drog hon dock till med pers i reaktionstid också - en tid på 0.73 imponerade på även Trollhättans Lennart Sundewall (även om han inte erkänner det själv).

En som tog poäng var dock Eric, vars 2:10.39 gav honom B-finalsegern och en nästan halvsekund stor sänkning sedan morgonen. Från läktaren sett var spurten fenomenal, och lovar gott inför morgondagens 400 medley. Mest nöjd var dock unge herr Smedlund med att ha stångat en icke helt okänd Helsingborgsimmerska i avbadsbassängen - en öm nos fick han visserligen för besväret, men ack vilken anekdot vid middagsbordet!

Pasta och schnitzelliknande ting utgjorde dagens middag - en fin avslutning på en spännande dag under vilken Centralbadspubliken fått bevittna hela tre svenska rekord (Kuras på 50 rygg, Coleman på 50 rygg i finalen, samt Höstman på 200 bröstsim). Trots att startfältet känns lite tunt utan tungviktsnamn som t.ex. Sjöström finns här uppenbarligen kvalitet nog att skvalpa fram riktigt fina tider. När katten är borta dansar råttorna på bordet, som man säger, och det finns alltid nytt att lära i tävlingssammanhang!

Nu stundar kvällsunderhållning i form av EM-fotboll och horisontalläge, i väntan på fredagens 100 frisim för Sara, 400 medley för Eric, 800 frisim för Lollo, och splitträkning för Dr. Carlbaum. Än har vår resa bara börjat; imorgon tar vi ytterligare steg på vägen. Visst vandrar ni med oss på Livetiming.se? :)

Dagens inlägg författat av: Erico Smedlundini och Saroni Sharponi

3 kommentarer:

  1. Galet bra och roligt att ni skriver om era galna äventyr! Fortsätt att kötta, ni är grymma!:) Kramar:)

    SvaraRadera
  2. Jag kollar på er på Superlive på livetiming, galet bra ni simmar alltså... :O
    Lycka till Erico Smedlundini, Saroni Sharponi och Lovoni Nymini! :)
    *Lyckospark* *lyckospark* *lyckospark*
    Kram Saga i B:gruppen :D

    SvaraRadera
  3. IIIH HEJJA HEJJA HEJJA!!! sjukt kulikuligt att läsa om bravader hejja eric i stångningen viktigt att vosa vem som bestämmer :) ooh vlika minnen jag får :) HEJJA HEJJA!!!

    SvaraRadera